Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ο γύρος του κόσμου χωρίς καθόλου καύσιμα !!!






Το αεροπλάνο Solar Impulse 2, το οποίο τροφοδοτείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, θα επιδιώξει τον επόμενο μήνα να γράψει ιστορία, κάνοντας τον γύρο του κόσμου χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου καύσιμα.
Η απογείωση θα γίνει από το Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η πτήση θα
κάνει στάσεις στην Ινδία, την Μιανμάρ κ την Κίνα, προτού διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό, πετάξει πάνω απ τις ΗΠΑ και τη Νότια Ευρώπη, για να προσγειωθεί ξανά εκεί από όπου ξεκίνησε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.



Το ταξίδι των περίπου 35.000 χιλιομέτρων αναμένεται να διαρκέσει πολύ, γύρω στους πέντε μήνες (τέλος Φεβρουαρίου - τέλος Ιουλίου). Το αεροσκάφος θα πιλοτάρεται απ δύο ελβετούς πιλότους που θα εναλλάσσονται και θα στριμωχθούν στην μικρή καμπίνα του αεροπλάνου επί πέντε ημέρες και νύχτες συνεχώς στον αέρα.


«Θαύματα μπορούν να γίνουν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να πετάμε μέρα-νύχτα σε ένα αεροσκάφος, χωρίς σταγόνα καυσίμου», τόνισε ένας από τους πιλότους, ο Μπερτράν Πικάρντ.


Το αεροπλάνο ζυγίζει σχεδόν όσο ένα αυτοκίνητο (2,3 τόνους) και το άνοιγμα των φτερών του είναι μεγάλο όσο των μεγαλύτερων επιβατικών αεροπλάνων. Η πτήση θα γίνει με χαμηλή ταχύτητα 50 έως 100 χιλιομέτρων την ώρα, γι’ αυτό θα διαρκέσει τόσο πολύ.


Ο σχεδιασμός και οι δοκιμές του πρωτοποριακού αεροπλάνου έχουν πάρει μια ολόκληρη 12ετία. «Δεν είναι το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο, όμως είναι το πρώτο που είναι ικανό να διασχίσει ωκεανούς κ ηπείρους», δήλωσε ο δεύτερος πιλότος Αντρέ Μπορσμπέργκ.


Όπως είπαν και οι δύο πιλότοι, που είχαν κ την ιδέα του εγχειρήματος, ακόμη κι αν κάτι πάει στραβά, εκείνοι θα φτιάξουν ένα άλλο αεροσκάφος και θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους. «Είναι η πρόκληση του άγνωστου», δήλωσε ο Πικάρντ και πρόσθεσε πως «υπάρχει μια θέληση στην ανθρωπότητα να δημιουργήσει ένα καλύτερο κόσμο και να βρει λύσεις για την κλιματική αλλαγή».








newpost.gr
http://www.newscity1.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου