Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Φυτείες χασίς 50 εκατ. ευρώ σε μεζονέτες στην Αθήνα




Τα έσοδα της σπείρας από την πώληση του SKUNK θα ανερχόταν σε… 50 εκατομμύρια ευρώ, αφού το ένα κιλό υδροπονικής κάνναβης κυμαίνεται σε τιμή από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο είδος κάνναβης έχει πάρει «προβάδισμα» από τα υπόλοιπα είδη. Κύρια αγορά Αγγλία και Δυτική Ευρώπη.

Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ αρχηγός τους ήταν ο 56χρονος Βιετναμέζος ελληνικής υπηκοότητας.

Είχαν ρόλους καλλιεργητών, «τρυγητών», μεταφορέων, φυλάκων, αγοραστών λιπασμάτων ακόμη και ηλεκτρολόγων των προηγμένων εργαστηρίων παραγωγής.

Η Βιετναμέζικη μαφία με τρία υπερσύγχρονα… θερμοκήπια- σε μεζονέτες, καλλιεργούσε περισσότερα από 4.500 δενδρύλλια υδροπονικής κάνναβης.

Η αστυνομική επιχείρηση των αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξελίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η σπείρα προέβαινε στην παραγωγή της κάνναβης τύπου SKUNK χρησιμοποιώντας προηγμένη… γεωπονική τεχνολογία με εξαερισμό, υγραντήρες και αποξηραντήρια, μεγάλης αξίας.

Το μέσο ενοίκιο για τις μεζονέτες υπερβαίνει τα 1.000 μηνιαίως, ενώ χαρακτηριστικά το κάθε φυτό ανέβαινε… όροφο ανάλογα με την υψομετρική ανάπτυξή του.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2013 είχε εξαρθρωθεί μία παρόμοια σπείρα, που διατηρούσε θερμοκήπια «ντομάτας»-κάνναβης στον Μαραθώνα, Ηλιούπολη, Γλυφάδα και Βούλα στα οποία είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια τετραϋδροκανναβινόλης. Η ετήσια «σοδειά» τους ξεπερνούσε τα 600 κιλά, και τα έσοδα έφθαναν τα 3.000.000 ευρώ. Είχαν συλληφθεί έξι άτομα, δύο άνδρες ηλικίας 35 και 51 ετών και τέσσερις γυναίκες 40 και 41 ετών κινέζικης και βιετναμέζικης υπηκοότητας.

Τα μέλη της σπείρας διατηρούσαν και κινέζικο εστιατόριο το «Νέο Σινικό Τείχος», στην οδό Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη, όπου φαίνεται να γινόταν ξέπλυμα των παράνομων εσόδων. Τα ναρκωτικά φαίνεται να είχαν τελικό προορισμό την Αγγλία.

http://troktiko2.com/164574

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου