Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Κατάλογος με καρκινογόνες ουσίες που περιέχονται σε τρόφιμα



Αν και ο κατάλογος με τις καρκινογόνες ουσίες είναι τεράστιος, παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές καρκινογόνες ουσίες που είναι διαδεδομένες αρκετά και τις χρησιμοποιούν οι περισσότεροι έχοντας πλήρη άγνοια, με αυτές θα ασχοληθούμε σήμερα, ίσως πολλοί να διαπιστώσετε ότι και εσείς οι ίδιοι καταναλώνατε τρόφιμα που τις περιέχουν, μη γνωρίζοντας τους κινδύνους.

Υπάρχει μια αιώνια διαμάχη μεταξύ των ερευνητών, όσον αφορά τα χημικά πρόσθετα που περιέχονται στα τρόφιμα και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην υγεία, παρόλα αυτά στα περισσότερα η διαφωνία είναι ως προς την ποσότητα καθώς θεωρείται ότι πολλά συντηρητικά τροφίμων και πρόσθετες χημικές ουσίες μπορούν να κάνουν κακό στην υγεία, μόνο όμως να καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες και ότι οι ποσότητες που περιέχουν τα τρόφιμα του εμπορίου δεν προκαλούν καμία βλάβη.

Μια γνωστή λαϊκή παροιμία όμως λέει, φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, γιαυτό καλό είναι να γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία για αυτά και ας κρίνει ο καθένας μόνος του αν θα συνεχίσει να τα καταναλώνει ή όχι.

Τα 5 πρόσθετα που επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε σήμερα, έχει αποδειχθεί από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια ότι, μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Μπορεί πολλοί οργανισμοί να έχουν ξεσηκωθεί εναντίων αυτών καρκινογόνων ουσιών, όμως εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στα περισσότερα συσκευασμένα τρόφιμα.
Η λίστα με τις καρκινογόνες ουσίες
Ασπαρτάμη

Κωδικός Ε951: Μπορεί να χρησιμοποιείται ως μια υγιεινή επιλογή στα τρόφιμα που περιέχουν ελάχιστες ως μηδενικές θερμίδες, όμως υπάρχει μια μελέτη σύμφωνα με την οποία η ασπαρτάμη μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Η οργάνωση «Κέντρο Επιστήμης Για Το Δημόσιο Συμφέρον» έχει δώσει για πολλά χρόνια μάχη ενάντια στην ασπαρτάμη και τις βλαβερές συνέπειες που έχει στην υγεία.

Η ανησυχία τους βέβαια είναι κατανοητή, αφού αυτό το χημικό πρόσθετο ζάχαρης σύμφωνα και με έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες Ρίτσαρντ Βούρτμαν και Τίμοθι Μάχερ και δημοσιεύθηκε με τον τίτλο «Επιδράσεις τις ασπαρτάμης στον εγκέφαλο», αναφέρουν ότι ο λόγος που θεωρείται επικίνδυνη, είναι γιατί πρόκειται ουσιαστικά για ένα μόριο που αποτελείται από τρία χημικά συστατικά που έχουν στοιχειοθετηθεί ως απολύτως νευροτοξικά, Αυτά είναι το ασπαρτικό οξύ κατά 40%, μεθανόλη κατά 10%, φαινυλαλανίνη κατά 50%.

Σύμφωνα πάντα με ερευνητές που έχουν μελετήσει της παρενέργειες της ασπαρτάμης, μπορεί να προκαλέσει τις παρακάτω χρόνιες ασθένειες:

Όγκους εγκεφάλου
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Επιληψία
Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
Πάρκινσον
Αλτσχάιμερ
Διανοητική καθυστέρηση
Λύμφωμα
Διαβήτη

Γαλλικός προπυλεστέρας

Κωδικές Ε310: Προστίθεται ως επί το πλείστον σε τσίχλες και έτοιμες σούπες, αντιοξειδωτικό σε πολλά λιπαρά προϊόντα, συνήθως προστίθεται για να αποφευχθεί η αλλοίωση των οσμών.

Μετά την κατανάλωση του αποσυντίθεται σε προπανόλη και γαλλικό οξύ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει εκζέματα, στομαχικές διαταραχές και επίσης έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του παγκρέατος.

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο απαραίτητα είναι τα εμπλουτισμένα τρόφιμα για την υγεία μας;
Βρωμιούχο Κάλιο

Κωδικός KBrO3, E924: Χρησιμοποιείται συνήθως στο ψωμί και το αλεύρι, αν αναμειχθεί με το αλεύρι θα κάνει τη ζύμη πιο αφράτη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αρουραίους διαπιστώθηκε ότι προκαλεί καρκίνο του νεφρού και καρκινικές μεταλλάξεις των κυττάρων του θυρεοειδούς αδένα.
Τεχνητές Χρωστικές ουσίες – Χρωστική καραμέλα

Ε150b,c,d Κωδικός Ε150a: Προστίθεται συνήθως σε αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους πνεύμονες, το συκώτι, καρκίνο του θυρεοειδή, μέχρι και λευχαιμία.

Βουτυλοϋδροξυανισόλη ή βουτυλοϋδροξυανηθολη (BHA – butylated hydroxyanisole)

Κωδικός Ε320: Βρίσκεται σε φυτικά έλαια, πατατάκια και δημητριακά, σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2011, είναι ακόμη μία δυνητικά καρκινογόνος ουσία.
Καραγενάνη

Κωδικός Ε407: Η καραγενάνη είναι ένας πολυσακχαρίτης που προέρχεται από ερυθρά φύκια, Χρησιμοποιείται σε συσκευασμένα παγωτά, κρέμες γάλακτος και σαντιγί, καθώς και σε άλλα είδη αποβουτυρωμένων ή ζελατινοποιημένων προϊόντων.

Είναι ένα ακόμη πρόσθετα τροφίμων που περιέχεται στη λίστα που έφτιαξε το votanonkipos.gr περιλαμβάνει τις πιο καρκινογόνες ουσίες, αποτελέσματα τουλάχιστον 45 ερευνών σε ζώα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την καρκινογόνο δράση της καραγενάνης» και μάλιστα δημιουργεί πεπτικές διαταραχές, αφού τα κύτταρα του πεπτικού συστήματος απορροφούν εύκολα την ουσία, δεν μπορούν όμως να τη διασπάσουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει την καταστροφή τους και να δημιουργήσει έλκος και η δημιουργία ελκών φαίνεται να συνδέεται με την ανάπτυξη κακοηθειών, όπως αναφέρει σε έρευνα της η Δρ. Τζοάν Τόμπακμαν Επίκουρος καθηγήτρια στο τμήμα Ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο.

Καλό θα είναι, όλοι να γνωρίζουμε τις καρκινογόνες ουσίες που περιέχονται στα τρόφιμα γιαυτό διαδώστε και αναζητήστε να μάθετε περισσότερες καρκινογόνες ουσίες που περιέχονται στα τρόφιμα.

VotanonKipos.gr

Το διαβάσαμε από το: Κατάλογος με καρκινογόνες ουσίες που περιέχονται σε τρόφιμα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/07/blog-post_9364.html#ixzz3h5lt47RU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου