Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Προσφορά – μαμούθ από την Bayer για την εξαγορά της Monsanto!





Προσφορά – μαμούθ από τηνBayer για την εξαγορά της Monsanto!

Ο γερμανικός όμιλος φαρμάκων και χημικών Bayer ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας σπόρων Monsanto έναντι 122 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, ή 62 δισεκ. δολαρίων συνολικά συμπεριλαμβανομένου του χρέους, προκειμένου να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία αγροχημικών.

Η Bayer ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρόταση που έγινε προς την διοίκηση της Monsanto αντιπροσωπεύει ένα υπερτίμημα (premium) 37% έναντι της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Monsanto στις 9 Μαΐου, πριν αρχίσουν να κυκλοφορούν οι φήμες για τη σχεδιαζόμενη προσφορά.


Η Monsanto αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι η Bayer είχε καταθέσει προσφορά για τον όμιλο, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά των επενδυτών, με έναν από τους βασικούς μετόχους της γερμανικής εταιρίας να χαρακτηρίζει την κίνηση ως μια αλαζονική προσπάθεια για τη δημιουργία μιας αυτοκρατορίας.

Η Bayer διευκρίνισε ότι σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία μέσω ενός συνδυασμού χρέους και μετοχών. Ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει οι συνέργειες να συνεισφέρουν ετησίως στα κέρδη της περίπου 1,5 δισεκ. δολάρια ύστερα από διάστημα τριών ετών.

newsit.gr
http://katohika.gr/diethni/prosfora-mamouth-apo-tin-bayer-gia-tin-eksagora-tis-monsanto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου