Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Εσεις ξερετε το «backmasking»;(video)




Το backmasking ειναι η τεχνικη κατα την οποια ενας ηχος αναπαραγεται αναποδα σε ενα κανονικο τραγουδι ετσι ωστε οταν το τραγουδι αυτο αναπαραχθει αναποδα, αυτος ο ηχος θα ακουστει σωστα.

Κατα περιοδους πολλοι καλητεχνες εχουν «κριψει» με αυτον τον τροπο μηνυματα μεσα στα τραγουδια τους, αλλες φορες για αστειο και αλλες φορες για να πουν κατι που δεν θα μπορουσαν να πουν δημοσια.Περιπου το 1970 με 1980 μερικοι χριστιανοι στην αμερικη κατηγορισαν τις μεγαλες μουσικες βιομηχανιες οτι εκριβαν σατανικα μηνυματα μεσα στα τραγουδια τους χρησιμοποιωντας backmasking. Πραγματι πολλα τραγουδια ακομα και σημερα, αν αναπαραχθουν αναποδα περιεχουν λογια που «δοξαζουν» τον σατανα, βεβαια η εικονα που εχει η μουσικη βιομηχανια σημερα δεν ειναι και απο τις καλυτερες αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση.

Η εξηγηση αυτου του φαινομενου απο την επιστημονικη μερια ειναι οτι ο εγκεφαλος του ανθρωπου μπορει να βλεπει πραγματα που δεν υπαρχουν, οταν το θελει, για παραδειγμα αν παρουμε το τραγουδι «Stairway to Heaven» και το βαλουμε αναποδα, πιθανοτατα κανεις δεν θα καταλαβει τιποτα. Αν ομως του βαλουμε και υποτιτλους τοτε ο εγκεφαλος «βλεπει» και ακουει το κριμενο μηνυμα:
Απο την αλλη βεβαια ειναι γνωστο οτι οι σατανιστες μαθαινουν να μηλανε αναποδα και ενας τροπος που χρησημοποιουν για να «καλεσουν» δαιμονες ειναι να λενε το πατερ ημων αναποδα. Δεν ειναι τυχαιο οτι πολλοι καλυτεχνες στη μουσικη βιομηχανια λενε οτι πουλισαν την ψυχη τους στο διαβολο με ανταλαγμα τη δοξα. Εξαλλου τα σημερινα μουσικα βιντεο ειναι γεματα με το σατανικο στοιχειο, οποτε δεν αποκλειεται η μουσικη βιομηχανια να συνδεεται με τον σατανισμο.
Παιχνιδια του μυαλου, σατανισμος ή τυχαια περιστατικα; Μαλλον ποτε δεν θα μαθουμε, αλλα δεν θα ειμουν εκπληκτος για καμοια απο τις τρεις περιπτωσεις.
Εδω υπαρχει μια λιστα με τα 15 ποιο εμφανη τραγουδια που χρησημοποιουν backmasking: http://www.vh1.com/news/52612/15-songs-satanic-backwards-messages/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου