Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Απίστευτο: Βρήκαν θησαυρό των Ναζί αξίας 100 εκατομμυρίων!






Μια απίστευτη ανακάλυψη έκαναν Βρετανοί κυνηγοί θησαυρών. Βρήκαν σε ναυάγιο πλοίου της Ναζιστικής Γερμανίας, σεντούκι το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να περιέχει θησαυρό αξίας 111 εκατομμυρίων Ευρώ!



Το πλοίο είχε βυθιστεί το 1939 120 μίλια νότια της Ισλανδίας, όπου και βρέθηκε, και είχε την ονομασία »SS Minden». Το τεράστιο σεντούκι περιέχει τόνους από χρυσό, πιθανότατα από τράπεζες της Λατινικής Αμερικής. Εικάζεται ότι εκτελούσε δρομολόγιο πίσω προς την Γερμανία, όμως δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Πιο συγκεκριμένα, σάλπαρε από την Βραζιλία στις 6 Σεπτεμβρίου του 1936. Στην πορεία του όμως εντοπίστηκε από δύο Βρετανικά πλοία. Η εντολή που έφτασε στο προσωπικό από τον Χίτλερ ήταν είτε να ξεφύγουν είτε να βυθίσουν το πλοίο ώστε να μην πέσει το περιεχόμενο στα χέρια των Βρετανών.

Οι ναύτες του διασώθηκαν από το Βρετανικό πλοίο, όχι όμως και το πολύτιμο φορτίο.



Ωστόσο ακόμα και σήμερα δεν είναι βέβαιο αν ο χρυσός θα καταλήξει σε Βρετανικά »χέρια» μιας και έχει ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στην εταιρεία που πραγματοποιεί το κυνήγι τέτοιων θησαυρών και των Ισλανδικών αρχών, οι οποίες υποστηρίζουν πως το πλοίο πραγματοποίησε έρευνα στα ύδατα της χώρας χωρίς άδεια.

Κάτι που περιπλέκει ακόμα περισσότερο το αίτημα της εταιρείας για ανάσυρση του θησαυρού, καθώς ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το ποιος θα τον κρατήσει.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου