Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Δείτε βίντεο:Κυνηγητό εμπόρου κοκαϊνης ανάποδα στην Εθνική




Για δέκα ημέρες είχαν γίνει η σκιά του.
Μυστικοί αστυνομικοί παρακολουθούσαν κάθε του κίνηση περιμένοντας τη στιγμή που θα παραλάβει το φορτίο με την κόκα για να τον πιάσουν για τρίτη φορά μέσα σε επτά χρόνια και να τον στείλουν…



φυλακή. Η τελευταία πράξη της επιχείρησης στήθηκε στα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης με το μπλόκο που του έστησαν οι διώκτες του για να τον βάλουν στο χέρι. Ο 35χρονος όμως δεν σταμάτησε, έκανε επιτόπου αναστροφή και με το πόδι κολλημένο στο γκάζι άρχισε να κινείται δέκα χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των διερχόμενων οδηγών. Τελικά συνελήφθη, κατασχέθηκε η κόκα βάρους άνω του μισού κιλού που πέταξε στον δρόμο κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ενώ οι αστυνομικοί στην αναφορά τους περιγράφουν έναν άνθρωπο που συνηθίζει να μετατρέπει τους δρόμους σε πίστες της Φόρμουλα 1, κινούμενος με μεγάλες ταχύτητες κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς για να ξεφύγει από τους διώκτες του.

Το «ΘΕΜΑ» εξασφάλισε και παρουσιάζει καρέ-καρέ την κινηματογραφική καταδίωξη από το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες των αυτοκινητόδρομων και το οποίο περιέχεται στη δικογραφία, ενώ ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι σήμερα ο «Σουμάχερ» έμπορος κοκαΐνης βρίσκεται εκτός φυλακής παρόλο που ήταν η τρίτη φορά που αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας του πέρασαν χειροπέδες πιάνοντάς τον να έχει στην κατοχή του μεγάλε ποσότητες κόκας. «Πρόκειται για άτομο που δραστηριοποιείται συστηματικά στην εμπορία κοκαΐνης με μεθοδικότητα και ευρηματικότητα, ενώ προκειμένου να αποφύγει ελέγχους των αρχών δεν διστάζει να συγκρούεται με τα επιχειρησιακά οχήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό.

Καρέ-καρέ η καταδίωξη στο αντίθετο ρεύμα




Καρέ-καρέ η καταδίωξη στο αντίθετο ρεύμα

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας έμαθαν ότι ο 35χρονος άεργος βγήκε και πάλι από τη φυλακή και ασχολείται με το αγαπημένο του… χόμπι, τη διακίνηση κοκαΐνης. Οι παρακολουθήσεις επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες της πιάτσας και μάλιστα οι αστυνομικοί μαθαίνουν ότι ετοιμάζεται να παραλάβει μεγάλη ποσότητα κόκας. Πράγματι, νωρίς το πρωί εντοπίζουν το αυτοκίνητό του να κινείται στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς Αθήνα. «Δεν κατέστη όμως δυνατόν να συνεχιστεί η επιτήρησή του καθότι οδηγούσε με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα, μεγαλύτερη από αυτή που μπορούσαν να αναπτύξουν τα επιχειρησιακά αυτοκίνητα Αποφασίστηκε να τον αναμένουμε κατά τον γυρισμό του και για τον λόγο αυτό οι εποχούμενοι αστυνομικοί της υπηρεσίας μας εγκαταστάθηκαν κεκαλυμμένα επί της εθνικής οδού, στο ύψος της εξόδου προς Βόλο. Ταυτόχρονα άλλοι αστυνομικοί της υπηρεσίας μας βρίσκονταν στα διόδια Μοσχοχωρίου, σημείο το οποίο είχε αποφασιστεί να γίνει η ακινητοποίηση του κατηγορουμένου», αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί γνωρίζοντας ότι ο 35χρονος δεν διστάζει να πατήσει γκάζι και να την κοπανήσει, στήνουν την επιχείρηση με πολλές δυνάμεις στο σημείο. «Στις 18.15 διήλθε της εθνικής οδού στο ύψος της εξόδου προς Βόλο, οδηγώντας και πάλι με υπερβολική ταχύτητα. Οι άνδρες της Ασφάλειας που βρίσκονταν στο σημείο τον ακολούθησαν ειδοποιώντας ταυτόχρονα τους συναδέλφους τους που είχαν στήσει ενέδρα στα διόδια Μοσχοχωρίου και εκμεταλλευόμενοι την επιβράδυνσή του προ των διοδίων, ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο τον προσέγγισε. Οταν αφίχθη προ των ταμείων των διοδίων, αντιλήφθηκε την επικείμενη ακινητοποίησή του και ενεργώντας παράνομη αναστροφή της πορείας του ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και διέφυγε κινούμενος αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού προς Αθήνα. Αστυνομικός που ακολουθούσε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, παρατηρώντας τους ελιγμούς του κατηγορουμένου προκειμένου να διαφύγει κάνοντας αναστροφή και θέτοντας σε κίνδυνο τους κανονικά ερχόμενους οδηγούς της εθνικής, επιχείρησε να του κλείσει τον δρόμο πλην όμως ο κατηγορούμενος με επιθετική οδήγηση προσέκρουσε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο, το απώθησε και απομακρύνθηκε», περιγράφουν οι αστυνομικοί στην αναφορά τους.
Λίγα μέτρα πιο κάτω και με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, άνοιξε το παράθυρο και πέταξε μια νάιλον συσκευασία που τη μάζεψαν οι αστυνομικοί και όπως αποδείχτηκε περιείχε 528 γραμμάρια κοκαΐνης. Τελικά ο νεαρός συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος αν και του άσκησε δίωξη και έγινε το δικαστήριο, αυτός είναι και πάλι έξω. Και όλα αυτά παρόλο που τον Νοέμβριο του 2006 είχε συλληφθεί με 710 γραμμάρια κοκαΐνης και τον Απρίλιο του 2011 είχε πέσει ξανά στα δίχτυα του νόμου ως μέλος κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στη Θεσσαλία.

Αξίζει να τονιστεί ότι πριν από λίγες ημέρες ένα νέο περιστατικό με έμπορο ναρκωτικών που… έπαιζε κυνηγητό με τους αστυνομικούς κινούμενος και αυτός ανάποδα στην Εγνατία οδό, αποδεικνύει πως οι βαρόνοι δεν υπολογίζουν τίποτα προκειμένου να ξεφύγουν από την Αστυνομία. Ο συγκεκριμένος… ραλίστας κινήθηκε για πολλά χιλιόμετρα ανάποδα στην Εγνατία έχοντας φορτωμένο το αυτοκίνητό του με 111 κιλά ινδικής κάνναβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου