Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Φωτογραφίες από γενετικά μεταλλαγμένα ζώα και φυτά!







Τα γενετικά μεταλλαγμένα ζώα ή φυτά είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα παγκοσμίως. Πολλοί υποστηρίζουν πώς με την βοήθεια της επιστήμης και την επέμβαση στο DNA των ζώων ή φυτών μπορούμε να πετύχουμε την βέλτιστη δυνατή παραγωγή τροφής στον διαρκώς αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό και να περιορίσουμε την φτώχεια και κυρίως την πείνα.
Άλλοι υποστηρίζουν πώς
τα τρόφιμα που παράγονται με αυτόν τον τρόπο είναι βλαβερά για την υγεία του ανθρώπου γιατί είναι προϊόν επεξεργασίας και όχι προϊόν φυσικής διαδικασίας.
Σε αυτό το άρθρο θα δείτε φωτογραφίες από ζώα ή φυτά στα οποίaα έχει μεταλλαχτεί το γενετικό τους υλικό (DNA). Η χρήσης τους είναι είτε διατροφική, είτε ερευνητική.
1. Χοιρινά στα οποία έχει «πειραχθεί» το γενετικό τους υλικό και τα οποία παράγουν 65% λιγότερες ακαθαρσίες.
Η μείωση των ακαθαρσιών των χοίρων θεωρείται ότι ειναι ιδιαίτερα φιλική πρός το περιβάλλον.

2. Κοτόπουλα χωρίς πούπουλα.
Επιστήμονες από το Ισραήλ δημιούργησαν ένα νέο είδος κοτόπουλου, το οποίο δεν έχει φτερά-πουπουλα.
Με αυτόν τον τρόπο ειναι ταχύτερη η διαδικασία σφαγής και κυρίως η διαδικασία μαδήματος των ζώων.
Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε μικρότερο κόστος παραγωγής, άρα καλύτερες τιμές.

3. Καρότα με διαφορετικά χρώματα.
Η επέμβαση στο DNA των καρότων, έγινε με σκοπό να βγαίνουν διαφορετικά χρώματα, αυτό είναι χρήσιμο για τις σαλάτες, να υπάρχουν δηλαδή καρότα με διαφορετικά χρώματα.
Επίσης αυτά τα γενετικά καρότα περιέχουν περισσότερο ασβέστιο.

4. Διάφανα βατράχια.
Σε αυτά τα βατράχια έγινε επεξεργασία του DNA τους με σκοπό να φαίνονται όλα τα όργανα τους χωρίς να χρειαστεί επέμβαση. Αυτό ειναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους επιστήμονες, για να βλέπουν πώς μεγαλώνουν τα όργανα του ζώου αλλά και πώς αναπτύσονται διάφοροι ιοί, όπως ο καρκίνος, με σκοπό να βελτιώσουν τα φάρμακα.

5. Ποντίκι με ένα μεγάλο αυτί στην πλάτη.
Ο λόγος δημιουργίας αυτού του ποντικιού ειναι για να εξεταστεί κατά πόσο ειναι δυνατή η μεταμόσχευση αυτιού απο ένα τέτοιο μόσχευμα στον άνθρωπο.

6. Τα Δαμάσκηνα και τα βερίκοκα είναι νόστιμα φρούτα από μόνα τους.
Και τα δύο φρούτα σε συνδυασμό δημιουργούν ένα νέο είδους φρούτου γενετικά τροποποιημένο για την θεραπεία γνωστή ως pluot. Αυτό το φρούτο είναι έντονα αρωματισμένο και νόστιμο.

7. Εξαιρετικά μυώδης αγελάδες.
Η Belgian Blue είναι μια φυλή μοσχαριού με ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο συχνά είναι υπεύθυνο για την αναστολή ανάπτυξης των μυών.
Με την επέμβαση στο DNA αυτής της φυλής μπορούμε να έχουμε πιο μυώδη ζώα τα οποία θεωρητικά έχουν άπαχο κρέας με λιγότερα λιπαρά, άρα είναι περισσότερο ωφέλιμο για την ανθρώπινη υγεία.
Η τιμή αυτού του κρέατος επίσης είναι υψηλότερη από μια κοινή μπριζόλα μοσχαριού.

8. Το lemato είναι ένα γενετικά τροποποιημένο φρούτο στο οποίο οι επιστήμονες προσπαθούν να δουν αν μπορούν να καταφέρουν οι ντομάτες να περιέχουν άρωμα λεμονιού.

9. Jake ο άνθρωπος αλλιγάτορας.Κάποιοι θεωρούν ότι ο Jake θα μπορούσε να ήταν ένας μακρινός πρόγονος του ανθρώπου.
Αργότερα υποστηρίχθηκε πώς ο jake ήταν ένα κρυφό πείραμα για μεταφύτευση ιδιοτήτων του DNA του ανθρώπου σε σώμα αλιγάτορα.


via
http://kostasliourtas.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου