ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται νέα ΕΠΕΛΑΣΗ του ΧΙΟΝΙΑ! Έντονα τα φαινόμενα ακόμα και στην Αττική!!

Επιδείνωση του καιρού με βροχές στα πεδινά και χιόνια… σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο της Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης περιμένουμε την Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 8 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 2 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, με ενίσχυση μετά το μεσημέρι, φτάνοντας στα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά μέτριοι και αργότερα ισχυροί.

Βροχή στα πεδινά με χιονόνερο και χιόνι από το απόγευμα στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση μέσα στην ημέρα και θα φτάσει στο κέντρο στους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειότερα τμήματα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, με σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα, ενώ ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Ν. Ευβοϊκό, με σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα.

Καλό καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Την Τρίτη των Φώτων, 06/01 και την Τετάρτη 07/01 η θερμοκρασία θα έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχίζονται στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Αττική (κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού), στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

http://www.makeleio.gr/?p=247460

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...