Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε η κυβέρνηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας












Τον καθηγητή και πρώην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.

»» Τσίπρας στην ΚΟ για τη διαπραγμάτευση και τα νομοσχέδια που έρχονται

Εξηγώντας την επιλογή Παυλόπουλου, η οποία έγινε σε συνεννόηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ευρύτερη συναίνεση είναι απαραίτητη για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της περιόδου που διανύει χώρα, επισημαίνοντας ότι η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία.

Για τον κ. Παυλόπουλο είπε ότι είναι προσωπικότητα με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία που χαίρει ευρύτατης αποδοχής και στην κοινωνία και στο Κοινοβούλιο.

Απαντώντας σε τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για υποψηφιότητα από τον χώρο της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι εύλογη η πρόταση αυτή.

Ωστόσο, πρόσθεσε η αριστερά στις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική και ότι η δύναμή της ήταν πάντα ότι δεν διεκδικούσε αξιώματα για τον εαυτό της αλλά την έμπνευση και την καθοδήγηση του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου