ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ! Μηνύσεις σε 10 αυτοκινητοβιομηχανίες για θανάτους από δηλητηρίαση

 Όπως επισημαίνεται στη μήνυση, τ
ο μονοξείδιο του άνθρακα εκπέμπεται
όταν οι οδηγοί αφήνουν τις μηχανές των οχημάτων τους αναμμένη αφού πάρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό τους μπρελόκ, έχοντας τη λανθασμένη πεποίθηση ότι οι μηχανές σβήνουν αυτόματα. Τα αυτοκίνητα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, αρκεί να εντοπίσουν το ηλεκτρονικό μπρελόκ του οχήματος κάπου κοντά.

Σύμφωνα με τους ενάγοντας αυτό μπορεί να προκαλέσει τον τραυματισμό, ακόμα και τον θάνατο σε όσους εισπνέουν το αέριο, μεταξύ των οποίων και εκείνοι που βάζουν τα οχήματά τους στο γκαράζ που επικοινωνεί με το σπίτι τους. Ταυτόχρονα, επισημαίνουν πως το ελάττωμα αυτό μειώνει τη μεταπωλητική αξία των αυτοκινήτων τους, σύμφωνα με το in.gr.

Η καταγγελία κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες εχθές, Τετάρτη.

Οι εταιρίες που κατηγορούνται είναι οι: BMW, Mercedes Benz, Fiat Chrysler, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Nissan, Toyota και Volkswagen.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες γνώριζαν τους από καιρό τους κινδύνους της μίζας χωρίς κλειδί, που είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες τουλάχιστον από το 2003.

Επιπλέον, στην καταγγελία επισημαίνεται ότι οι εταιρίες θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει τους 13 θανάτους από προήλθαν από δηλητηρίαση, καθώς και άλλους τραυματισμούς, με την εγκατάσταση ενός φθηνού εξαρτήματος που θα σβήνει αυτόματα τη μηχανή του αυτοκινήτου.

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/08/10_27.html#ixzz3k8d5SVtk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...