Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Παρακολουθείς εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση; Δεν φαντάζεσαι τι μπορείς να πάθεις!




Μήπως είστε κι εσείς μία από τις πολλές που συνηθίζουν να τρώνε μπροστά στην τηλεόραση;…


Σύμφωνα με μακροχρόνιες έρευνες, η παρακολούθηση εκπομπών κατά τη διάρκεια του φαγητού αυξάνει τις πιθανότητες παχυσαρκίας και αύξησης του σωματικού βάρους.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος επικεντρώνεται περισσότερο στο πρόγραμμα που παρακολουθεί με αποτέλεσμα την πρόσληψη περισσότερων θερμίδων.

Μία νέα έρευνα όμως από τα κολλέγια Hobart και William Smith της Αμερικής έδειξε ότι δεν ευθύνεται μόνο η τηλεόραση για την αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά και το περιεχόμενο της εκπομπής που παρακολουθούμε.

Έτσι, όσοι παρακολουθούν εκπομπές και προγράμματα μαγειρικής , κάτι που τον τελευταίο καιρό κατακλύζει την ελληνική τηλεόραση, έχουν την τάση να τσιμπολογούν τρόφιμα και φαγητά πιο υψηλά σε θερμίδες και λιπαρά, καθ” όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Αυτό συμβαίνει γιατί το μυαλό επηρεάζεται από τις εικόνες που βλέπει στην τηλεόραση με αποτέλεσμα την αύξηση της όρεξης .

Αντιθέτως, οι εκπομπές ή τα ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στη φύση προκαλούν την κατανάλωση πιο υγιεινών επιλογών, όπως φρούτα και λαχανικά.










Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/09/blog-post_841.html#ixzz3memQ7p5x

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου