Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Απόδραση απ’ το Αλκατράζ – Και όμως οι θρυλικοί δραπέτες του 1962 δεν έγιναν γεύμα για καρχαρίες [εικόνα]





Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή είναι νεκροί εδώ και 43 χρόνια. Από τότε δηλαδή που αποπειράθηκαν να αποκαθηλώσουν το σύμβολο του σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ, τη φυλακή από την οποία «κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει».



Γράφει ο Δημήτρης Καναβαράκης
Το θρυλικό Αλκατράζ «εκδικήθηκε» τους τρεις άνδρες που προσπάθησαν να το εγκαταλείψουν στις 11 Ιουνίου του 1962. ‘Έκτοτε κανείς δεν τους ξαναείδε. Κανείς ωστόσο δεν είδε και τα πτώματά τους…
Ο Φρανκ Μόρις και οι αδερφοί Άνγκλιν, Τζον και Κλάρενς είναι αυτοί που χάρη στο… κινηματογραφικής σύλληψης εγχείρημά τους αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για την ταινία «Απόδραση απ’ το Αλκατράζ» με τον Κλιντ Ίστγουντ.

Κατάφεραν να αποδράσουν, σκάβοντας ένα τούνελ με μεταλλικά κουτάλια. Στην συνέχεια, εκτιμάται πως προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το νησί – φυλακή του Σαν Φραντσίσκο χρησιμοποιώντας μια σχεδία φτιαγμένη από υφάσματα.

Μέχρι σήμερα πιστεύεται ότι όλοι πνίγηκαν στη θάλασσα, σενάριο που υπερθεμάτισαν διάφορες δοκιμές που έγιναν πρόσφατα στο νησί και έδειξαν ότι είναι σχεδόν απίθανο να έφτασαν οι δραπέτες στην ακτή.

Ωστόσο η μαρτυρία συγγενών των αδερφών Άγκλιν έρχεται να ανατρέψει τα πάντα. Σε ντοκιμαντέρ του History Channel με τον τίτλο «Αλκατράζ: Αναζητώντας την Αλήθεια», οι ανιψιοί των δύο περιβόητων ληστών τραπεζών Κεν και Ντέιβιντ Γουίντνερ εμφάνισαν στους παραγωγούς της σειράς μια φωτογραφία στην οποία ισχυρίζονται ότι απεικονίζονται οι θείοι τους. Η φωτογραφία είναι του 1975 και οι αδερφοί Άγκλιν φέρονται να βρίσκονται σε μια φάρμα στη Βραζιλία, όπου και ζούσαν εκείνη την εποχή.

Οι Γουίντνερ ισχυρίζονται ότι η φωτογραφία δόθηκε στους γονείς τους το 1992 από τον στενό φίλο της οικογένειας Άγκλιν, Φρεντ Μπρίτσι. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ο Μπρίτσι, ο οποίος ήταν συνεργάτης των δύο αδερφών στις ληστείες και τη δεκαετία του ’70 έμπορος ναρκωτικών, κλήθηκε στη Βραζιλία από τους παιδικούς φίλους του και φεύγοντας πήρε μαζί του φωτογραφίες για να αποδείξει στους συγγενείς τους ότι ζουν και είναι καλά. Οι Γουίντνερ θεωρούν ότι οι θείοι τους είναι πιθανό να ζουν ακόμη και σήμερα, καλά κρυμμένοι, στις ΗΠΑ και αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο ο Τζον θα είναι 85 ετών και ο Κλάρενς 84.

«Μοιάζει πολύ πιθανό να είναι αυτοί οι δύο στη φωτογραφία. Όταν ασχολείσαι με τέτοιου είδους υποθέσεις, υπάρχει μια συγκεκριμένη αίσθηση όταν όλα μπαίνουν στην θέση τους. Αυτή την στιγμή έχω αυτή την αίσθηση», δήλωσε στη New York Post ο ερευνητής Αρτ Ρόντερικ, ο οποίος ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το Αλκατράζ έκλεισε το 1963, ένα χρόνο μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση των τριών ανδρών. Στα 29 χρόνια λειτουργίας του οι σωφρονιστικοί υπάλληλοί του και οι ηγεσίες των υπουργείων Δικαιοσύνης των ΗΠΑ καυχιόνταν ότι κανείς δεν κατάφερε να αποδράσει από εκεί μέσα ζωντανός. Είναι ένα συμπέρασμα που για τους περισσότερους θα μοιάζει εντελώς αυθαίρετο αφότου προβληθεί το σχετικό επεισόδιο του History Channel…


ΠΗΓΗ:http://www.koolnews.gr/stories/713178-apodrasi-ap-to-alkatraz-kai-omos-oi-thrylikoi-drapetes-tou-1962-den-eginan-geyma-gia-karxaries-eikona/


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΑΠΟ:http://newsking.gr/?p=12495#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου