Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER ΦΕΚ 27.2.1940(απο πότε είναι ο πλούτος της Ελλάδος στα χέρια …άλλων)







Λίγο πολύ γνωρίζουν αρκετοί την σύμβαση Cooper την οποία έκανε γνωστή ο αείμνηστος και δολοφονηθείς μαζί με τον Μπελογιάννη , Δημήτρης Μπάτσης , εκδίδοντας το βιβλίο του «Η ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» το 1947.


Υπογράφτηκε και έγινε νόμος του κράτους με το ΦΕΚ 27/02/1940. Υπογραφές : βασιλεύς Γεώργιος και πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς. Γι αυτό ως αντάλλαγμα ο Μεταξάς ίσως μπόρεσε και δημιούργησε την εργασιακή μεταρρύθμιση υπέρ των εργαζομένων, την οποία εν πολλοίς από μας έχουμε χρησιμοποιήσει στα θετικά του πρόσημα.

Η σύμβαση έληξε 31 Δεκεμβρίου του 2010, 70 χρόνια μετά. Η σύμβαση μεταβίβαζε όλα τα δικαιώματα του πλούτου της Ψωροκώσταινας (χιλιοειπωμένη λέξη), καθώς και τα νερά του Αχελώου για ηλεκτρενέργεια για ηλεκτροχημικές και ηλεκτρομεταλλουργικές βιομηχανίες κ.α.(!!)

Να γιατί Ελλάδα μου βρέθηκες χρεωμένη. Για να βρίσκονται στο κορμί σου εσωτερικές off shore εταιρείες εντελώς αφορολόγητες και για να φορολογούνται οι αλλοδαποί επιχειρηματίες (μικροί και μεγάλοι) με 5% , ενώ οι Έλληνες με 45%, εκτός αν ανήκουν σε αυτούς που έχουν ασυλία ή μπορούν να εξάγουν τα χρήματά τους σε ασφαλείς τραπεζικές φωλιές, που πάλι το σύστημα δημιούργησε για κάλυψη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου