Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ζήτησε να κλειστούν τα σύνοραΗ Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να λάβει μια μόνο απόφαση και αυτή είναι να κλείσει τα σύνορα. Με αυτόν τον τρόπο το βράδυ του Σαββάτου στο Βελίκο Τάρνοβο σχολίασε τη διεθνή κατάσταση ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.


«Αυτή τη στιγμή 7 κράτη στην Ένωση χτίζουν φράχτες στα σύνορα. Πρέπει να κλειστούν τα σύνορα, όπως είναι στις ΗΠΑ και τις αραβικές χώρες», τόνισε ο Μπορίσοφ.


Σύμφωνα με όσα είπε, πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος μόνο των προσφύγων από τον πόλεμο, ενώ για τους οικονομικούς μετανάστες πρέπει να υπάρχουν άλλοι κανόνες, όπως είναι στις ΗΠΑ και τον Καναδά με τις πράσινες κάρτες. Ο Μπορίσοφ ανακοίνωσε πως πριν από μια μέρα η Δημοκρατία της Μακεδονίας έκλεισε τα σύνορά της με την Ελλάδα και έπρεπε επειγόντως να αναπτυχθούν συνοριοφύλακες και στρατιωτικοί


«Τις τελευταίες μέρες 30.000 μετανάστες μπήκαν στη Βαυαρία. Μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βαυαρίας, αυτοί μαθαίνουν από μας...Πρέπει να κλειστούν τα σύνορα και οι υπηρεσίες ασφάλειας να τα φροντίσουν», δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Μπορίσοφ, η υπερβολική ανθρωπότητα και η ευγένεια στην ΕΕ δημιουργούν κίνδυνο για το βουλγαρικό πληθυσμό. «Αυτοί είναι άλλοι άνθρωποι, με άλλες παραδόσεις και συνήθειες. Μετακινούνται 40-50 άτομα σε συμπαγείς μάζες, μόνο άνδρες, υγιείς, νέοι, μέχρι 30 χρονών, προέρχονται από το Αφγανιστάν και γνωρίζουν μόνο τους Ταλιμπάν και τον πόλεμο. Όταν έρχονται στη Βουλγαρία ή τη Γερμανία και τη Σουηδία και βλέπουν τις όμορφες γυναίκες, ακολουθούν συγκρούσεις», είπε ο Μπορίσοφ.


Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή τους ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρει μια λύση για το πρόβλημα των προσφύγων. «Η ΕΕ λειτουργεί πιο αργά, αλλά πάντα βρίσκει μια λύση. Είναι η παλαιότερη δημοκρατία και η πιο ισχυρή οικονομία. Μπορεί τελικά να μην είναι τόσο δημοκρατική, αλλά θα βρει μια λύση», ανέφερε ο Μπόικο Μπορίσοφ.


«Τα προβλήματα μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας είναι πολύ σοβαρά. Τεταμένες είναι οι σχέσεις και στον αραβικό κόσμο μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ, του Ιράν και του Ιράκ. Η Λιβύη, η Συρία και η Τυνησία ήταν σε ένα μέσο οικονομικό επίπεδο, ενώ τώρα οι χώρες δεν έχουν κυβερνήσεις. Στην Ιορδανία, πάνω από 1 εκατ. άτομα ζουν στα προσφυγικά στρατόπεδα, στο Λίβανο- δύο εκατομμύρια. Στην Ελλάδα, τα πράγματα εξακολουθούν να μην είναι καλά, η οικονομική κρίση δεν είναι υπό έλεγχο, υποψιάζομαι ότι σύντομα θα έχουμε και πάλι έκτακτες συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες. Απ’ όσο ξέρω, 500.000- 600.000 μετανάστες εισέρχονται εκεί στα νησιά», τόνισε ο Μπορίσοφ.


Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι στη "Μακεδονία" κυβερνά υπηρεσιακή κυβέρνηση, και εκεί η κατάσταση είναι επίσης ασταθής. «Πρέπει να αντέξουμε και να διατηρήσουμε την εύθραυστη ισορροπία», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
grreporter.info/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...