Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ασύμμετρες/συγκεκαλυμμένες επιθέσεις: Δηλητηριάζοντας το Δίκτυο Ύδρευσης…






Ασθένειες που μεταδίδονται από το νερό (και που δεν μπορεί ν’ αποδειχτεί πως «κάποιος τις εξαπέλυσε ως επίθεση») – αφιέρωμα: ΤΥΦΟΣ…

(θυμάμαι μια συζήτηση μεταξύ δύο αερομοντελιστών – μεταξύ πολλών άλλων θεωρητικών και μη ενδιαφερόντων τους – που εκτυλίσσονταν γύρω από το εξής «σκοτεινό ερώτημα»:

εάν εξοπλίσεις ένα ιπτάμενο στοιχείο – αερομοντελισμού εννοείται – με ένα GPS, έναν mini υπολογιστή (και το «αντίστοιχο σχέδιο πτήσης βάση συντεταγμένων» (που βεβαίως σου τις προσφέρει δωρεάν το ίδιο το διαδίκτυο) κάτι που θα του προσδώσει βεβαίως αυτονομία πτήσης, τουτέστιν, θα μετατραπεί σε ένα «αυτοσχέδιο drone») και το «εξαπολύσεις», σε πόσο επικίνδυνο όπλο άραγε μπορεί να μετατραπεί»;

Δηλαδή, η «οπλοποίησή» του πόσα πράγματα μπορεί να σημαίνει;

πχ πόσα «οπλικά στοιχεία» άραγε μπορεί να μεταφέρει;
Από εκρηκτικά μέχρι βιοχημικά…

ας πούμε, ένα αερομοντέλο με όγκο ατράκτου 1m2, τι όγκο sarin μπορεί να μεταφέρει; Κι ακόμη χειρότερα, τι ποσότητα «άνθρακα»;

…θεωρητικό σχήμα θα πει κανείς…αλλά, «θεωρητικά» πάντα, πόσους στόχους (κτιριακούς και όχι μόνον) και σε τι απόσταση και με τι ακρίβεια μπορεί να πλήξει;

Και ποιό θωρακισμένο τζάμι ενός κτιρίου θα μπορούσε ν’ αντέξει σε κρούση με ένα τέτοιο mini-drone του οποίου το ρύγχος θα έφερε μια «αυτοσχέδια γόμωση» μισού κιλού C4;

Κι αν επιτίθονταν ταυτόχρονα εκατό τέτοια αυτοσχέδια mini drones στο «κτίριο στόχο»;

Ποιός θα μπορούσε ν’ ανιχνεύσει τον «εκτοξευτή τους»;

Κι αν τα πρώτα ήταν τα «διατρητικά» και τα επόμενα ήταν οι «βιοχημικές γομώσεις» που θα είχαν σκοπό να εξοντώσουν ότι μα ότι κινείται στο κτίριο;

Κι αν αυτό το κτίριο στόχος ήταν ένας «κρίσιμος στόχος για την εθνική ασφάλεια»;

πχ μια ολόκληρη μονάδα επιλέκτων, οποιουδήποτε τομέα αιχμής της δημόσιας/εθνικής ασφάλειας…

Πότε ήταν πχ που κάποιος έλεγξε τις εισαγωγές «ανταλλακτικών» που αφορούν τέτοια «χόμπι»;

Έτσι, για να βάζουμε και κανένα πιο «πρακτικό θέμα για σκέψη» μπας και βγουν από τον ύπνο τους μερικοί μερικοί σ’ αυτόν τον τόπο…)

Εδώ το διαδίκτυο φροντίζει να δώσει πλήρεις συντεταγμένες και τα απαραίτητα «οπτικά άνωθεν στοιχεία» κάθε πιθανού στόχου…)

Εδώ η ΕΥΔΑΠ φροντίζει να δώσει κάθε απαραίτητο στοιχείο για τις υπάρχουσες δεξαμενές νερού και λοιπό δίκτυο επεξεργασίας και διανομής πόσιμου ύδατος…

Στόχος, βλέπεις, δεν είναι μόνον ένα κτίριο…

Μπορεί να είναι και κάποιες υποδομές κρίσιμες για την επιβίωση ενός λαού….πχ το νερό…

Εμπρός, μπείτε λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο σύνδεσμό τους μπας και γίνει κάποια μικρουπερφόρτωση της σελίδας τους κι από εκεί «θορυβηθούν» μερικοί μερικοί…που νομίζουν πως το πόσιμο νερό είναι «τουριστική/πολιτική ατραξιόν» για να διαφημίζουν τις υποδομές τους…

…δείτε το σαν έναν μικρό «διαδικτυακό ακτιβισμό» με στόχευση την προάσπιση – σαν κοινωνία της δημόσιας/εθνικής ασφάλειας…

…έχει αυτός ο λαός ή όχι το δικαίωμα να είναι ήσυχος πως κανένα φανατικό κάθαρμα δεν θα του δηλητηριάσει το νερό που πίνει αυτός και η οικογένειά του;

…αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις διατάχτηκαν να κάνουν άσκηση προσβολής στόχου (πόσιμου νερού πρωτευούσης) και οι αντίστοιχες δυνάμεις των Αρχών Ασφαλείας να επιμεληθούν της προστασίας αυτών των στόχων;

Είναι «θωρακισμένοι» αυτοί οι «στόχοι»;

Αληθεύουν οι φήμες πως είναι ξέφραγο αμπέλι ΟΛΟ το Δίκτυο Ύδρευσης (δεξαμενών και αγωγών»); της χώρας και ιδίως των μεγαλουπόλεων;

Συνδυάστε τα όλα αυτά εσείς οι «απλοί πληβείοι»εκεί έξω που σας βλέπουν απλά σαν «κρέας για τα κανόνια» και …. «παίξτε το παιγνίδι του μικρού τζιχαντιστή»…

………………………..

Τα υπόλοιπα από την ιστοσελίδα της DETOL

Οι ασθένειες που μεταδίδονται από το νερό αποτελούν μια σημαντική πρόκληση για τον παγκόσμιο πληθυσμό, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η UNICEF εκτιμούν ότι ευθύνονται για το 80% του συνόλου των ασθενειών και το ένα τρίτο των θανάτων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σε μια ξεχωριστή έκθεση, ο ΠΟΥ εκτιμά ότι το 88% του συνόλου των ασθενειών που μεταδίδονται με το νερό οφείλονται στην κακή υγιεινή, απολύμανση και την μη ασφαλή παροχή νερού.

Το νερό ωστόσο είναι μια θεμελιώδη απαίτηση της ανθρώπινης ζωής, καθώς αποτελεί το 70% του σώματός μας. Ο μέσος άνθρωπος πρέπει να ίνει περίπου έξι έως οκτώ ποτήρια νερό καθημερινά.

Αιτίες
Οι ασθένειες που μεταδίδονται με το νερό οφείλονται σε δύο κύριες αιτίες::
Χημικοί κίνδυνοι και βιομηχανική ρύπανση, π.χ.
επικίνδυνα επίπεδα χημικών ουσιών, νιτρικά ή βαρέα μέταλλα στην παροχή νερού λόγω της βιομηχανικής ρύπανσης ή της υπερβολικής χρήσης γεωργικών χημικών ουσιών.

Μικροβιακοί κίνδυνοι οποίοι μολύνουν το νερό με βακτηρίδια, ιούς και παρασιτικών οργανισμών που προκαλούν ασθένειες.


Πολλά από αυτά είναι μόλυνση η οποία προκαλείται μέσω του νερού που έρχεται σε επαφή με τα ζωικά και ανθρώπινα περιττώματα.

Ένα μόλις γραμμάριο περιττωμάτων μπορεί να περιέχει έως και 100 δισεκατομμύρια μικρόβια.

Συμπτώματα
Οι ασθένειες που μεταδίδονται με το νερό είναι πολλές και ποικίλες, από διάρροια και χολέρα μέχρι και πολιομυελίτιδα και μηνιγγίτιδα.

Αυτές μπορεί να είναι απίστευτα σοβαρές, να μεταβάλλουν και ακόμα και να απειλούν τη ζωή όσων έχουν μολυνθεί αλλά υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε από τις ασθένειες που μεταδίδονται με το νερό και τις νόσους.

Διάρροια και γαστρεντερίτιδα
Κοιλιακό άλγος και κράμπες
Τύφος
Δυσεντερία
Χολέρα
Μηνιγγίτιδα
Νόσος σκουληκιού της Γουινέας
Ηπατίτιδα
Πολιομυελίτιδα

Συμβουλές πρόληψης

Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι ορατά καθαρό και απαλλαγμένο από κατακάθια ή άμμο. Μπορείτε να φιλτράρετε το νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ορατούς ρύπους.

Πίνετε πάντοτε καθαρό ασφαλές νερό.

Χρησιμοποιείτε είτε καθαρό πόσιμο νερό ή καθαρό νερό το οποίο έχει καταστεί ασφαλές χρησιμοποιώντας δισκία καθαρισμού του νερού ή υγρό για την εξουδετέρωση των επιβλαβών μικροοργανισμών.

Μην πίνετε νερό που δεν έχει υποβληθεί σε επεξεργασία.

Βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε νερό που έχετε αποθηκεύσει είναι αποδεκτής ποιότητας από άποψης μικροβίων για επακόλουθη χρήση.

Αν το νερό έχει αποθηκευτεί για μπάνιο, προσθέστε λίγο Αντισηπτικό Υγρό Dettol σύμφωνα με τις οδηγίες για να εξουδετερώσετε τα επιβλαβή βακτηρίδια

Ασκείστε την ορθή υγιεινή των χεριών, πλένοντας τα χέρια σας επιμελώς με σαπούνι και νερό μετά τη χρήση της τουαλέτας, πριν από την προετοιμασία και κατανάλωση του φαγητού.

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα τρόφιμα έχουν πλυθεί, καθαριστεί και μαγειρευτεί προσεκτικά για την εξουδετέρωση των επιβλαβών βακτηριδίων και άλλων επικίνδυνων μικροβίων που ίσως υπάρχουν

Εμβολιαστείτε για να προστατευτείτε από τις ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβόλια.

Μύθοι και αλήθειες
Οι ασθένειες που μεταδίδονται με το νερό εμφανίζονται μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες;

Οι ασθένειες που μεταδίδονται με το νερό μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε χώρα, ωστόσο είναι πιο διαδεδομένες στον αναπτυσσόμενο κόσμο, συχνά εξαιτίας της έλλειψης υποδομών προμήθειας ασφαλούς νερού, αποχέτευσης και απολύμανσης.

Οι ασθένειες που μεταδίδονται με το νερό επηρεάζουν μόνο τις ευπαθείς κοινότητες;

Πρόκειται για ένα μύθο, οι ασθένειες που μεταδίδονται με το νερό μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε, αλλά ωστόσο ανάλογα με την ασθένεια που προκαλεί, μπορεί να έχει σοβαρότερη επίπτωση στα μικρά παιδιά, τα μωρά, τους ηλικιωμένους και εκείνους που ζουν με χρόνιες καταστάσεις.

http://www.dettol.gr

…………………..

Τύφος

Ο τύφος είναι μαι βακτηριδιακή μόλυνση που μπορεί να προσβάλει αρκετά όργανα του σώματος. Ιδιαίτερα μεταδοτικός, μπορεί να είναι σοβαρός ή ακόμα και θανατηφόρος εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Μάθετε πώς να εντοπίζετε τα σημάδια της τυφοειδούς μόλυνσης, πώς εξαπλώνετε και τα βήματα στα οποία μπορείτε να προβείτε για να προστατεύσετε την οικογένειά σας όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

Αιτίες

Ο τύφος προκαλείται από το Salmonella typhi, ένα βακτήριο του ίδιου γένους που προκαλεί την σαλμονέλα από τροφική δηλητηρίαση.

Ιδιαίτερα μεταδοτικός, ο τύφος εξαπλώνεται μέσω της επαφής με τα περιττώματα και (κατά περίπτωση) τα ούρα μολυσμένων ατόμων.

Αυτό τον καθιστά εξαιρετικά κοινό σε χώρες με κακή αποχέτευση, όπου τα ανθρώπινα περιττώματα μπορούν να βρεθούν σε πηγές πόσιμου νερού και στην τροφική αλυσίδα.

Εάν τα αντιληφθείτε νωρίς, τα συμπτώματα του τύφου θα είναι συνήθως ήπια και θα εξαλειφθούν μέσα σε δύο εβδομάδες.

Ωστόσο χωρίς θεραπεία, περίπου μία στις πέντε περιπτώσεις είναι θανατηφόρα, ενώ όσοι επιβιώσουν ίσως έχουν κάποιες μόνιμες σωματικές η πνευματικές αναπηρίες.

Για το λόγο αυτό ο τυφοειδής πυρετός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται το συντομότερο δυνατό με αντιβιοτικά.

Οι σοβαρές περιπτώσεις τύφου θα χρειαστούν νοσοκομειακή αγωγή και αντιβιοτικές ενέσεις.

Συμπτώματα

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:

Υψηλό πυρετό: 39-40°C (103-104°F)
Στομαχικό άλγος
Κεφαλαλγία
Δυσκοιλιότητα ή διάρροια

Συμβουλές πρόληψης

Όταν βρίσκεστε σε μια περιοχή που έχει εξαπλωθεί τύφος

Εμβολιαστείτε: Υπάρχουν δύο εμβόλια που θα σας προσφέρουν ένα καλό επίπεδο προστασίας από τον τύφο.

Μιλήστε με τον ιατρό σας σχετικά με την σωστή πορεία των εμβολιασμών.

Πίνετε βρασμένο ή χημικά απολυμασμένο νερό: Εάν δεν έχει προηγουμένως βραστεί αποφύγετε να πιείτε, να πλύνετε τρόφιμα ή να βουρτσίσετε τα δόντια σας με νερό βρύσης.

Πίνετε εμφιαλωμένο νερό όπου είναι δυνατό ή νερό που έχει απολυμανθεί χημικά.

Αποφύγετε το μη μαγειρεμένο φαγητό: Βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα που τρώτε έχουν μαγειρευτεί καλά για να καταστραφούν οποιαδήποτε επιβλαβή μικρόβια.

Άσκηση καλής υγιεινής των χεριών: Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας συχνά με σαπούνι

http://www.dettol.gr

http://aegeanhawk.blogspot.gr/2016/01/blog-post_7.html

http://katohika.gr/ellada/asimetres-sygkekalimenes-epithesis-afieroma-tifos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου