Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Πετροπόλεμος στην Ειδομένη με πρόσφυγες και ΜΑΤ-Βίντεο



Πετροπόλεμος στην Ειδομένη με πρόσφυγες και ΜΑΤ-Βίντεο

Μετανάστες εξαγριώθηκαν και άρχισαν να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς όταν επιχείρησαν να ανοίξουν τη σιδηροδρομική γραμμή και να ξηλώσουν τα αντίσκηνα – Τοποθετούν κάδους για να στήσουν οδοφράγματα και ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα

Νέα επεισόδια ξέσπασαν στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ όπου το κλίμα παραμένει εκρηκτικό και πάνω από 11.000 χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Η ένταση ξεκίνησε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην περιοχή επιχείρησαν να ανοίξουν τη σιδηροδρομική που έχουν κλείσει πρόσφυγες και να ξηλώσουν τα αντίσκηνα. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, μια ακτιβίστρια έπεσε στο έδαφος, οι αστυνομικοί την προσήγαγαν και οι πρόσφυγες εξαγριώθηκαν. Τότε τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των ΜΑΤ, ενώ έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου της αστυνομίας όπου βρισκόταν η ακτιβίστρια για να την βγάλουν έξω από αυτό.
Παράλληλα οι πρόσφυγες άρχισαν να τοποθετούν κάδους για να στήσουν οδοφράγματα φωνάζοντας συνθήματα για να εισακουστούν τα αιτήματά τους.
«Μπλόκο» των προσφύγων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων
Νωρίτερα έγινε μια ακόμα διαμαρτυρία στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, περίπου 1 χλμ από το μεθοριακό σταθμό. Οι πρόσφυγες έστησαν ουσιαστικά μπλόκο σε αυτοκίνητα και φορτηγά που είχαν πινακίδες Σκοπίων. Ξάπλωσαν στην άσφαλτο, έστησαν αντίσκηνο και ακόμα και μικρά παιδιά που βρίσκονταν στο σημείο φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν να ανοίξουν τα σύνορα. Τελικά πείστηκαν να αποχωρήσουν.
Μικροένταση σημειώθηκε και νωρίς το πρωί της Τρίτης στην Ειδομένη, στη σιδηροδρομική γραμμή, όπου πρόσφυγες αποχώρησαν από αυτή, ενώ στη συνέχεια την έκλεισαν και πάλι.
Ένας απέραντος καταυλισμός το λιμάνι του Πειραιά
Την ίδια ώρα ένας απέραντος καταυλισμός με σκηνές έχει στηθεί στο λιμάνι του Πειραιά. Σήμερα στο λιμάνι βρίσκονται 5.750 άνθρωποι, ενώ το μεσημέρι κατέφτασαν με πλοίο ακόμα 125. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπάρχει σημαντική μείωση των προσφυγικών ροών στα Ελληνικά νησιά από την Τουρκία, καθώς τα τελευταία 24ωρα έφτασαν μόλις 192 άνθρωποι. Στο μεταξύ στους 50.146 ανέρχεται το σύνολο των προσφύγων σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του συντονιστικού οργάνου διαχείρισης προσφυγικής κρίσης. Ο μεγαλύτερος όγκος των προσφύγων στη βόρεια Ελλάδα (28.528) και ακολουθεί η Αττική με 14.430 άτομα.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου