Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πώς θα καταλάβετε εάν υπάρχει διαρροή ακτινοβολίας από το φούρνο μικροκυμάτων


Με αυτό τον απλό και εύκολο τρόπο μπορείτε να ελέγξετε αν υπάρχει διαρροή ακτινοβολίας στον φούρνο μικροκυμάτων σας.

Αν θέλετε λοιπόν, να εντοπίσετε την ύπαρξη διαρροής ακτινοβολίας, πρέπει να τοποθετήσετε το κινητό σας μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων, να κλείσετε το πορτάκι και να καλέσετε μέσω κάποιας άλλης τηλεφωνικής συσκευής τον αριθμό σας. (Εννοείται πώς δεν πρέπει να θέσετε σε λειτουργία τον φούρνο μικροκυμάτων διότι είναι πολύ επικίνδυνο).
Σε περίπτωση που δεν χτυπήσει το κινητό σας, τότε ο φούρνος εμποδίζει αποτελεσματικά την έξοδο ακτινοβολίας στον χώρο. Ωστόσο, αν ακούσετε το κινητό σας να χτυπάει, τότε σίγουρα υπάρχει διαρροή ακτινοβολίας σε κάποιο σημείο της οικιακής συσκευής.
Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε, καθώς ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), που ελέγχει τις παραμέτρους ασφαλείας των φούρνων και επιτρέπει μικρές διαρροές, εγγυάται ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία.
Στον αντίποδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στους καταναλωτές να διατηρούν το φούρνο μικροκυμάτων σε καλή κατάσταση, να ελέγχουν εάν το πορτάκι του φούρνου κλείνει καλά και σε περίπτωση φθοράς να αποφεύγουν τη χρήση της συσκευής μέχρι να επισκευαστεί από επαγγελματία τεχνικό.



Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/04/blog-post_86.html#ixzz44e12Gubs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου