Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΔΟΘΗ: ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται το στράτευμα, το οποίο πλέον είναι σε πολεμική ετοιμότητα. Βαρέα όπλα και προσωπικό βρίσκονται με το δάκτυλο στη… »σκανδάλη», έτοιμες να επέμβουν όταν και όποτε χρειαστεί, μετά και το γενικό συναγερμό στο στράτευμα. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έχει συγκαλέσει για τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου, εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, με σκοπό την ενημέρωση, επάνω στα κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής με αιχμή τα Ελληνοτουρκικά.


Ηχηρό μήνυμα στέλνει η Ελλάδα στην Τουρκία, θέτοντας σε πολεμική ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις, μετά τη νέα πρόκληση της Γείτονος χώρας, η οποία εξέδωσε προκλητική notam, με την οποία η Άγκυρα μέσω άσκησης Έρευνας και Διάσωσης (SAR) από τις 27 Απριλίου ως την 5η Μαΐου (δηλαδή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά το Πάσχα), αμφισβητεί ευθέως τον ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ν. μιλίων. Στο σχετικό έγγραφο μάλιστα, η Τουρκία εκτοξεύει απειλές εναντίον της Ελλάδας, σε περίπτωση που διωχθούν από εναέρια και επίγεια μέσα της Ελλάδας, τα ασκούμενα στρατεύματα της Τουρκίας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν πως θα προασπιστούν κάθε σπιθαμή του εδάφους μας, με το μήνυμα να στέλνει με το δικό του τρόπο το Πολεμικό Ναυτικό, με την επίσκεψη δυο υποβρυχίων στο ακριτικό Καστελλόριζο. Τα υποβρύχια ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ και ΤΡΙΤΩΝ έκαναν την εμφάνισή τους στο Καστελόριζο την Κυριακή 17 Απριλίου και την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, αντίστοιχα.

kostas.polichronis

http://katohika.gr/ellada/entoli-edothi-se-polemiki-etoimotita-oi-enoples-dinameis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...