Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Δείτε τι περιέχει ο μυστηριώδης μαύρος χαρτοφύλακας που έφερε μαζί του και στην Ελλάδα ο Πούτιν

Άκρως απόρρητα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και κωδικούς για πυρηνική επίθεση περιέχει ένας μαύρος δερμάτινος χαρτοφύλακας, ο οποίος ακολουθεί τον Ρώσο πρόεδρο σε όλα του τα ταξίδια.


Παράλληλα, σύμφωνα με τον Business Insider, ο επονομαζόμενος και «πυρηνικό ποδοσφαιράκι» χαρτοφύλακας με την επίσημη ονομασία «προεδρικό σακίδιο εκτάκτου ανάγκης», μεταφέρεται πάντα από κάποιον στρατιωτικό, ώστε να είναι άμεση η πρόσβαση σε αυτό αν χρειαστεί. Είναι επίσης εκπαιδευμένος να ενημερώσει τον Ρώσο πρόεδρο για όλες τις λεπτομέρειες μίας πυρηνικής επίθεσης.


Ακριβώς τον ίδιο χαρτοφύλακα, μεταφέρει στρατιωτικός του Μπάρακ Ομπάμα, σε κάθε επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου.Όπως αποκαλύπτει ο Bill Gulley, πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, το βαλιτσάκι δεν περιέχει κάποιο κόκκινο κουμπί που θα ενεργοποιήσει πυρηνική καταστροφή, αλλά:

- Ένα μαύρο βιβλίο 75 σελίδων με πιθανούς στόχους, τυπωμένο με μαύρο και κόκκινο μελάνι
- Ένα άλλο μαύρο βιβλίο με καταφύγια για τον πρόεδρο
- Οδηγίες για την χρήση Συστήματος Εκπομπής Άμεσης Ανάγκης
- Μια κάρτα με κωδικούς

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι από τον χαρτοφύλακα κάποιες φορές ξεπροβάλλει και μία μικρή κεραία, κάτι που σημαίνει πως ενδέχεται να περιέχει κάποιο σύστημα επικοινωνίας.Το δε παρατσούκλι «ποδοσφαιράκι» δόθηκε από ένα μυστικό πυρηνικό σχέδιο, σύμφωνα με τον πρώην Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Robert McNamara.

Η πρώτη εμφάνιση του μυστηριώδους χαρτοφύλακα έγινε κατά τη διάρκεια της προεδρίας Kennedy μετά την «κρίση των πυραύλων της Κούβας» το 1962, λόγω των σοβιετικών βαλλιστικών πυραύλων που αναπτύχθηκαν στο νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής.Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/700075/deite-ti-periexei-o-mystiriodis-mayros-xartofylakas-poy-efere-mazi-toy-kai-stin-ellada-o-poytin#ixzz49vX1KbVo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου