Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΑΣ: Προβληματισμός για το στόχο της έκρηξης – Νωρίτερα εξερράγη η βόμβα





Προβληματισμός επικρατεί στο αρχηγείο της αστυνομίας για τον εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια. Η αστυνομία προβληματίζεται για το γεγονός ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη 5 με 7 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που είχε αναφερθεί στο διπλό προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αλλά και για τον στόχο της βόμβας.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα, στην ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το γεγονός να υπήρχε και σκοπιμότητα τραυματισμού των αστυνομικών που έσπευσαν στην περιοχή για να την αποκλείσουν.

Όσον αφορά το στόχο είτε επρόκειτο για την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη που διαμένει στο σημείο, είτε το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη», είτε αστυνομικός κοντά στο αμάξι του οποίου τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε μια σακούλα. Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός ήταν τοποθετημένος δίπλα σε κάδο απορριμμάτων και κοντά στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, ο οποίος έχει ήδη δώσει κατάθεση στην αντιτρομοκρατική.


Σημειώνεται ότι το σημείο δεν φυλάσσεται, με τον συνήγορο της κ. Τσατάνη, κ. Σοφό, να καταγγέλλει μείωση της φύλαξής της. Η μείωση έγινε στο πλαίσιο των εξαγγελιών του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για μείωση των φρουρών στους επισήμους. Έτσι αντί για αύξηση την οποία είχε ζητήσει η εισαγγελέας υπήρξε μείωση, ενώ η ένσταση που είχε υποβάλει για το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα. Μετά το περιστατικό αναμένονται νέες ενστάσεις των προσώπων των οποίων μειώνεται η φύλαξη.

Στην αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι ανάλογα με τη βαρύτητα του στόχου, αντίστοιχη θα είναι και η επωνυμία της Οργάνωσης που θα αναλάβει την ευθύνη, δηλαδή η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ή η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που είναι η μόνη ενεργή οργάνωση και είχε αναλάβει την ευθύνη για την ισχυρή έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου.

Η Ιπποκράτους παραμένει και την Πέμπτη το πρωί κλειστή, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου