Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Πούτιν: Απάτη η θεωρία ότι «κρατάμε» τον Τραμπ






REUTERS/Sergei Ilnitsky
Αναδημοσίευση από: naftemporiki.gr


O πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν απάντησε με σκωπτική διάθεση στις κατηγορίες περί κατασκοπείας σε βάρος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες της χώρας του «δεν τρέχουν πίσω» από κάθε δισεκατομμυριούχο.


Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους δήλωσε εξάλλου ότι η έκθεση σύμφωνα με την οποία η Ρωσία είχε συγκεντρώσει επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του κ. Τραμπ είναι απάτη.


Εξέφρασε δε την ελπίδα η Μόσχα και η Ουάσιγκτον θα μπορούσαν τελικά να εξομαλύνουν τις τεταμένες σχέσεις τους, ενώ επανέλαβε ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό.


Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα, το Νοέμβριο του 2013, ο Ντόναλντ Τραμπ «ήταν απλά ένας επιχειρηματίας, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής», τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι δεν γνώριζε καν ότι ο κ. Τραμπ είχε πολιτικές φιλοδοξίες.


«Επομένως πώς κάποιος πιστεύει ότι οι μυστικές μας υπηρεσίες τρέχουν πίσω από όλους τους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους; Σίγουρα αυτό δεν συμβαίνει, πρόκειται για πλήρες παραλήρημα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.


Σύμφωνα με μια έκθεση, η γνησιότητα της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί και την οποία δημοσιεύσαν πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας κατασκόπευαν το Ντόναλντ Τραμπ με στόχο να τον εκβιάσουν.


Αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης επικαλέστηκαν, μεταξύ άλλων, ένα βίντεο σεξουαλικού χαρακτήρα όπου εμπλέκονταν ιερόδουλες, το οποίο γυρίστηκε παράνομα από τις ρωσικές υπηρεσίες κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης του δισεκατομμυριούχου στη Μόσχα το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου