Απίστευτο: Πτώμα στον Έβρο βρέθηκε άθικτο 16 χρόνια μετά την ταφή!
Θα μπορούσε να είναι σκηνή από ταινία τρόμου, όμως το μακάβριο περιστατικό εκτυλίχθηκε σε νεκροταφείο στο χωριό Ταύρη του Έβρου, όταν εργάτες συνεργείου γραφείου τελετών κάνοντας εκταφή πτώματος, το βρήκαν άθικτο, παρά το γεγονός ότι είχε ταφεί πριν από 16 χρόνια.

Το πτώμα ανήκει σε γυναίκα, που καταγόταν από τον οικισμό και είχε πεθάνει πριν από 16 χρόνια από φυσικά αίτια. Πριν από λίγες ημέρες, όταν απεβίωσε συγγενικό της πρόσωπο αποφασίστηκε να ταφεί στον ίδιο τάφο με την εκλιπούσα ως είθισται στην χριστιανική παράδοση.

Οι εργάτες που ανέλαβαν την εκταφή της σορού, ώστε να ταφεί μαζί και η δεύτερη, διαπίστωσαν ότι ούτε η γυναίκα αλλά ούτε και το φέρετρο της είχαν αποσυντεθεί.


Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους του οικισμού, η σορός ξανατάφηκε.

Πάντως σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές η Ορθόδοξη παράδοση αποδέχεται το ενδεχόμενο άνθρωποι να είναι «δεμένοι» με κατάρες που δεν επιτρέπουν την αποσύνθεσή τους όταν αποβιώσουν, γι’ αυτό και υπάρχει συγκεκριμένο και μεγάλο ευχολόγιο που τις «λύνει».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας «Χρόνος» υπό τις οδηγίες του μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης αναγνώσθηκε ειδική ευχή για την αποσύνθεση της από 16ετίας εκλιπούσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...