Τα θανάσιμα μυστικά όπλα των Ναζί

Όλοι ξέρουμε πώς τελείωσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, όμως αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι οι Ναζί, παρότι έχασαν, κατάφεραν να αναπτύξουν μερικά από τα πιο προηγμένα όπλα εκείνης της εποχής.Σύμφωνα με το περιοδικό «Weapons of WWII», τα όπλα αυτά αναπτύχθηκαν μυστικά από τους μηχανικούς του Χίτλερ και άνοιξαν τον δρόμο για πολλά σύγχρονα οπλικά συστήματα.

Το πιο ισχυρό «μυστικό όπλο» του Χίτλερ, όπως το αποκαλούσαν ήταν ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος στελθ, τύπου Horten Ho 229, το οποίο έπεσε στη μάχη για πρώτη φορά το 1944. Αν και είχε πολλά προβλήματα και δεν άντεξε στη μάχη, αποτέλεσε την έμπνευση για την κατασκευή των μοντέρνων αεροσκαφών στελθ.
Το Fritz X θεωρείται ο «παππούς των έξυπνων βομβών».
Η βόμβα είχε ενσωματωμένα συστήματα ελέγχου που μπορούσαν να καθοδηγήσουν τη βόμβα στον στόχο της. Όμως πολύ λίγα αεροσκάφη της εποχής ήταν σχεδιασμένα για να τις μεταφέρουν.Άλλο ένα ευφυέστατο όπλο των Ναζί ήταν η κινητή νάρκη, που, ειρωνικά, την είχαν ονομάσει «Γολιάθ». Η νάρκη κινούταν με τηλεχειριστήριο και ήταν τόσο μικρή που τα ογκώδη τανκς των Συμμάχων δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν. Έτσι αυτή πλησίαζε κι όταν βρισκόταν αρκετά κοντά τους, ανατινασσόταν.Οι Γερμανοί είχαν επίσης αναπτύξει το πυραυλοκίνητο τζετ Messerschmitt Me 163 το οποίο είχε ταχύτητα 312 μέτρων το δευτερόλεπτο.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...