Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Έχετε την ΔΕΗ ως πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; - Ετοιμαστείτε να αλλάξετε με το «έτσι θέλω»! Δείτε γιατί ...







Το γνωρίζατε ότι πολύ σύντομα θα είσαστε υποχρεωμένοι να αλλάξετε πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος με το «έτσι θέλω»;


Πωλητήριο σε 500.000 πελάτες της βάζει η ΔΕΗ σε μια προσπάθειά της να επιταχύνει τη μείωση του μεριδίου της στην αγορά λιανικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διοίκηση έχει έτοιμο το χαρτοφυλάκιο των καταναλωτών που ηλεκτροδοτούνται και έχουν σύμβαση προμήθειας ρεύματος με την εταιρεία και αναμένει τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός.
Οι ίδιες πηγές θέλουν οι κατηγορίες των καταναλωτών να προέρχονται από τη χαμηλή και μέση τάση και πρόκειται για συνεπείς πελάτες ως προς την πληρωμή των λογαριασμών τους. Δεν συμπεριλαμβάνονται δηλαδή «οφειλέτες».
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει στις απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις, προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά νομικά ζητήματα και να γίνει διαγωνισμός.

Ένα από τα προβλήματα είναι με ποιο τρόπο θα υποχρεωθούν αυτοί οι 500.000 πελάτες να αλλάξουν προμηθευτή ρεύματος χωρίς να έχουν εκ των προτέρων ερωτηθεί για αυτή την αλλαγή. Επίσης άλλο σοβαρό ζήτημα είναι αν θα υπάρχει και ποιο θα είναι το δικαίωμα υπαναχώρησής τους από τη νέα σύμβαση.
Τα κριτήρια επίσης επιλογής των πελατών αυτών είναι ακόμη ένα νομικό θέμα, το οποίο καλείται να αιτιολογήσει η ΔEH, ώστε να αποφύγει ενδεχόμενες προσφυγές.
Και φυσικά το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει κίνητρο στους καταναλωτές προκειμένου να δεχτούν την αλλαγή προμηθευτή καθώς και να παραμείνουν σε αυτόν. Προ μηνών, κάποιες από τις σκέψεις των αρμόδιων ήταν η θέσπιση ενός premium στην Οριακή Τιμή Συστήματος προς όφελος του νέου προμηθευτή για αυτούς τους 500.000 πελάτες, το οποίο θα είχε ορισμένη χρονική διάρκεια. Με αυτό το κίνητρο,
η νέα εταιρία θα αποκτούσε τη δυνατότητα παροχής καλύτερης τιμής, ώστε να μείνουν οι καταναλωτές στον νέο προμηθευτή τους.
Άλλο ένα σενάριο ήταν για αυτό το χαρτοφυλάκιο να δημιουργηθεί κοινή εταιρία της ΔEH με τον καινούριο προμηθευτή, προκειμένου να λειτουργήσει και ως δικλίδα ασφάλειας των πελατών της που θα αλλάξουν εταιρεία ηλεκτρισμού.
Το εγχείρημα της διοίκησης της ΔEH, όπως προαναφέρθηκε, είναι άγνωστο αν θα το αποδεχτεί η ηγεσία του υπουργείου ΠΕΝ και φυσικά θα περάσει κι από το μικροσκόπιο των θεσμών.
Η πώληση χαρτοφυλακίου, πάντως, δεν έτυχε ποτέ και ιδιαίτερα θερμής αποδοχής των δανειστών…


pronews.gr

Το διαβάσαμε από το: Έχετε την ΔΕΗ ως πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; - Ετοιμαστείτε να αλλάξετε με το «έτσι θέλω»! Δείτε γιατί ... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/10/blog-post_140.html#ixzz4v1DWMxAw

1 σχόλιο:

  1. Χαίρετε,
    Ψάχνετε για μια αξιόπιστη και διαπιστευμένη ιδιωτική εταιρεία δανειστή που προσφέρεται για μια δια βίου ευκαιρία; Παρέχουμε όλα τα είδη δανείων με πολύ γρήγορο και εύκολο τρόπο, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων, στεγαστικά δάνεια, δάνεια σπουδαστών, επιχειρηματικά δάνεια, επενδυτικά δάνεια, εξυγίανση χρέους και πολλά άλλα. Έχετε αρνηθεί οι τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Χρειάζεστε ενοποίηση ή στεγαστικό δάνειο; Μην ψάχνετε άλλο, όπως έχουμε εδώ, για να κάνουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα ένα πράγμα του παρελθόντος. Προσφέρουμε δάνεια από 5.000 δολάρια σε 50.000.000 δολάρια με πολύ υψηλά επιτόκια δανείων ύψους 2%. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου τώρα και θα χαρούμε να κάνουμε τα οικονομικά σας προβλήματα και τα παρελθόντα πράγματα, Δεν απαιτείται πιστωτικός έλεγχος, 100% εγγυημένος.
    Στείλτε μας email: (albakerloafirm@gmail.com).

    ΑπάντησηΔιαγραφή