Βρετανικό ΥΠΕΞ: Αν ταξιδέψετε στην Ελλάδα, να έχετε μαζί σας μετρητά, σε περίπτωση που κλείσουν τα ΑΤΜ!Ταξιδιωτικές οδηγίες εξέδωσε το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιώντας όσους πρόκειται να ταξιδέψουν στη …χώρα μας
να κρατούν αρκετά μετρητά πάνω τους, καθώς τα ΑΤΜ, λόγω κλιμάκωσης της κρίσης, μπορεί απροειδοποίητα να… κλείσουν!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, το βρετανικό ΥΠΕΞ συμβουλεύει τους ταξιδιώτες που έχουν επιλέξει τη μεσογειακή χώρα για τις διακοπές τους να έχουν μαζί τους «αρκετά χρήματα ώστε να καλύψουν έκτακτες ανάγκες και τυχόν απροσδόκητες καθυστερήσεις».

Επιπλέον, οι ταξιδιωτικοί ειδικοί συστήνουν στους Βρετανούς να πάρουν μαζί τους αρκετά μετρητά για τουλάχιστον τρεις με πέντε ημέρες, μαζί με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα πλησίασε ακόμα περισσότερο στην χρεοκοπία όταν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών απέκλεισαν ένα νέο «μεγάλο» πρόγραμμα διάσωσης, όπως αυτά του 2010 και το 2012.

Ο Bob Atkinson, του Travelsupermarket.com, πιστεύει ότι μπορεί να επαναληφθεί αυτό που συνέβη και στην Κύπρο το 2013, όταν οι τράπεζες περιόρισαν τις αναλήψεις και κάποια καταστήματα και εστιατόρια σταμάτησαν να δέχονται πιστωτικές κάρτες.

«Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες, έχετε το νου σας στις ειδήσεις, ελέγξτε τις επίσημες ταξιδιωτικές οδηγίες και βεβαιωθείτε πως έχετε πρόσβαση σε έναν συνδυασμό από διαφορετικές επιλογές πληρωμής», σημειώνει ο Atkinson.

Ωστόσο, ο ΕΟΤ διαβεβαίωσε την βρετανική εφημερίδα ότι δεν προβλέπεται κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας αν και επισήμανε ότι οι τουρίστες συνιστάται να έχουν μαζί τους και μετρητά και κάρτες όταν ταξιδεύουν σε οποιονδήποτε προορισμό.

Μας έχουν ήδη «χρεοκοπήσει» και δεν μας το λένε μάλλον…

Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/04/blog-post_219.html#ixzz3Yc8SGYDd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...