Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

“ΒΟΜΒΑ” Ντάισελμπλουμ: Εγώ πρότεινα στον Τσίπρα την παράκαμψη Βαρουφάκη!



ΧΑΜΟΣ με τις δηλώσεις του Ολλανδού επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν
Ντάισελμπλουμ, στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ.

Το Μαξίμου απαντά στον Ντάισελμπλουμ πως πλέον κανείς ξένος αξιωματούχος δεν ορίζει τις επιλογές της κυβέρνησης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Σχολιάζοντας τον «ανασχηματισμό» της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και το γεγονός ότι, ουσιαστικά, το βάρος της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους αναλαμβάνει να σηκώσει πλέον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και όχι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε ότι ο ίδιος… έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτό.

«Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, για να προσθέσει: «Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών, γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο».

«Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο» αποκάλυψε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ έρχονται σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη όπου υποστήριξε ότι η απόφαση για βελτίωση της ομάδας διαπραγμάτευσης είχε ληφθεί πριν από το Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

«Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια»

Ακόμη, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός της ομάδας διαπραγμάτευσης του Αλέξη Τσίπρα δεν θα λύσει από μόνος του το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, μεταδίδει το Reuters.

«Η ελληνική κυβέρνηση στοιχημάτισε ότι εάν διαπραγματευόταν με εμάς η ΕΚΤ θα άνοιγε το γκισέ των ταμείων της και θα χαλάρωνε τους κανονισμούς της» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ίδιος δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει χωρίς βοήθεια.

«Δεν υπάρχει χρόνος για δημοψήφισμα»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η επιθυμητή συμφωνία με τους δανειστές, ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε ότι αυτό δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα.

«Θα κόστιζε χρήματα, θα δημιουργούσε σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουμε το χρόνο. Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν το χρόνο για κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά.











Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/04/blog-post_734.html#ixzz3YhGQesVQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου