Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Το απόλυτο φορητό όπλο του πλανήτη στα «χέρια» της ρωσικής εθνικής φρουράς(ΒΙΝΤΕΟ)



Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας προμηθεύτηκε 120 «Shmel». Πρόκειται για, φορητά συστήματα εκτοξευτών θερμοβαρικών πυραύλων για την νεοσυσταθείσα Ρωσική Εθνική Φρουρά, έγραψε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Gazeta.ru.
Ο φορητός εκτοξευτής «Shmel» (μέλισσα) εκτοξεύει ένα θερμοβαρικό βλήμα παρόμοια με αυτά που εκτόξευαν ειδικοί εκτοξευτήρες ρουκετών, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τα σοβιετικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν και από τα επίλεκτα ρωσικά στρατεύματα στην Τσετσενία.
Η εντελώς εκσυγχρονισμένη εκδοχή αυτού συστήματος, ο εκτοξευτήρας PRO-A Shmel single-shot (μιας χρήσης ρουκετοβόλο), έχει σχεδιαστεί για χρήση ειδικά σε αστικές περιοχές και μπορεί να καταστρέψει στόχους σε απόσταση 50 τετραγωνικών μέτρων σε ανοιχτούς χώρους και 80 τετραγωνικών μέτρων σε εσωτερικό χώρο, αναφέρουν ειδικοί αναλυτές οπλικών συστημάτων.
Μπορεί επίσης να χτυπήσει στόχους που βρίσκονται σε απόσταση 700 μέτρων διαθέτοντας το παρατσούκλι «φλογοβόλο ελεύθερος σκοπευτής» από το ρωσικό στρατό.
Το φορητό σύστημα RPO-Α Shmel είναι η επόμενη γενιά φορητών οπλικών συστημάτων υψηλής ακρίβειας, με τα οποία μπορεί να υποστηριχθεί άκρως αποτελεσματικά μια αποστολή ειδικά μέσα σε αστικό ιστό, που θα αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς το μελλοντικό πεδίο μάχης.
Για να μπορέσουμε να κάνουμε κατανοητή την εκρηκτική δύναμη αυτού του πυραύλου, τονίζουμε ένα μόνο βλήμα έχει την ίδια επίδραση που έχει μια οβίδα του πυροβολικού διαμετρήματος 150 mm.
Τα θερμοβαρικά όπλα χρησιμοποιούν το οξυγόνο του αέρα γύρω από το στόχο για να προκαλέσουν ισχυρή έκρηξη σε μεγάλη θερμοκρασία και το ωστικό κύμα που παράγει να καταστρέφει τον στόχο διότι έχει μεγαλύτερη διάρκεια από ότι τα συμβατικά εκρηκτικά.
Τον Απρίλιο, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δημιούργησε την Εθνική Φρουρά με στόχο την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, της τρομοκρατίας, συμμετάσχοντας και στην άμυνα της χώρας.
Ως επικεφαλής της διόρισε τον πρώην επικεφαλής της προσωπικής ασφάλειας του, και αυτό λέει πολλά για την σύνθεση και τα οπλικά συστήματα που θα έχει στην διάθεση της η δύναμη αυτή.






http://apocalypsejohn.com/apolito-forito-oplo-planiti-cheria-rosikis-ethnikis-frouras/#sthash.0xgqY8GC.dpuf



Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/05/blog-post_246.html#ixzz482qbONxL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου