Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ζέστη: Αν νιώσετε αυτά, τότε κινδυνεύετε με αφυδάτωση – Όλα τα συμπτώματα(video)






Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε, ή χάνετε μεγαλύτερη ποσότητα υγρών

από εκείνη που λαμβάνει το σώμα σας, με αποτέλεσμα αυτό να μην έχει αρκετό νερό και άλλα υγρά για να εκτελέσει τις συνήθεις λειτουργίες του.




Εάν δεν αντικαταστήσετε τα χαμένα υγρά, θα πάθετε αφυδάτωση. Κοινές αιτίες της αφυδάτωσης περιλαμβάνουν την έντονη άσκηση, ιδιαίτερα σε ζεστό καιρό, την έντονη διάρροια, τον έμετο, τον πυρετό και την υπερβολική εφίδρωση.




Αν δεν πίνετε αρκετό νερό όταν ασκείστε, ή ακόμα και όταν δεν ασκείστε αλλά η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πολύ αυξημένη, μπορεί να πάθετε αφυδάτωση. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφυδατωθεί, αλλά τα μικρά παιδιά, οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και τα άτομα με χρόνιες ασθένειες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.




Συνήθως, μπορείτε να αντιστρέψετε την ήπια έως μέτρια αφυδάτωση πίνοντας περισσότερα υγρά, αλλά η σοβαρή αφυδάτωση χρειάζεται άμεση ιατρική περίθαλψη.






Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι:
Αυξημένη δίψα
Ξηρό στόμα και πρήξιμο στη γλώσσα
Αδυναμία
Ζάλη
Καρδιακές αρρυθμίες
Σύγχυση
Αίσθημα λιποθυμίας
Λιποθυμία
Αδυναμία να ιδρώσουμε
Μειωμένη παραγωγή ούρων
Ούρα με έντονο κίτρινο χρώμα

Αν διαπιστώσετε ότι έχετε αφυδατωθεί πρέπει να αναπληρωθούν άμεσα τα χαμένα υγρά του σώματός σας. Αυτό γίνεται είτε με χορήγηση υγρών από το στόμα είτε, σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις, ενδοφλέβια με ορό.








Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου