Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΛΙΛ – Ο Έλληνας Θεός που Κατέστρεψε την Ατλαντίδα






Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Ο μύθος του Ντιλμούν έχει κοινά στοιχεία με την μυθολογία των Χάιντα της Βρετανικής Κολομβίας και, αναφέρει ότι ο θεός Ενλίλ κατέστεψε την Ατλαντίδα. Οι Σουμέριοι κατά τη διάρκεια του κατακλυσμού προς τιμήν του ΕΝΛΙΛ ή με αναγραμματισμό ΕΛΛΙΝ, έχτιζαν στην αρχαία πόλη της Ουρ μια βαθμιδωτή πυραμίδα και έναν Λευκό ναό τον θεό της Σελήνης ΝΑΝΝΑ, που συμβόλιζε το Ιερό Βουνό .

Τα μνημεία έχουν προσανατολισμό προς τον κόλπο του Χάντσον.

Ο Νάννα είναι θεός της Σελήνης και γιος του Ενλίλ και της Νινλίλ. Στη σουμεριακή γλώσσα, το όνομά του σημαίνει «αυτός που φωτίζει». Στη Βαβυλωνία και την Ασσυρία ονομαζόταν Σιν.

Είχε μια γενειάδα από λάπις λάζουλι και εμφανιζόταν να ιππεύει ένα φτερωτό ταύρο.

Σύζυγός του ήταν η Νινγκάλ, από την οποία απέκτησε το θεό Ούτου και την Ινάννα, που σχετίζεται με την Αφροδίτη.

Σύμβολά του είναι η ημισέληνος, ο ταύρος κι ο τρίποδας. Λατρευτικά κέντρα αποτελούσαν η πόλη Ουρ στο νότο και η Χαράν ή Χαρράν στο βορρά.


Η Ατλαντίδα καταστράφηκε μετά τον πόλεμο με την Αθήνα, όπως λέει ο Πλάτων στον Κριτία.

Πέραν τούτου πάνω από 230 διαφορετικοί πολιτισμοί των Ινδιάνων της Αμερικής περιγράφουν την εμφάνιση των κυριάρχων λευκών γενειοφόρων της θάλασσας, μετά το μεγάλο κατακλυσμό, που προστάτευαν την γνώση της εποχής και βοήθησαν τους ινδιάνους να δημιουργήσουν ξανά πολιτισμό.

Το σημείο αναφοράς είναι ο μεγάλος κατακλυσμός μετά τον πόλεμο Αθήνας και Ατλαντίδας, που είναι η θεία τιμωρία των Ατλάντων από το θεό ΕΝΛΙΛ ή ΕΛΛΙΝ.

Η ιστορία αυτή παίρνει ξεκάθαρη μορφή αν δούμε την οπτική που αντιπροσωπεύει η καταστροφή του παραδεισένιου νησιού σε σχέση με την Ελλάδα και τον ΕΝΛΙΛ ή ΕΛΛΙΝ…

Σχόλιο diadrastika: Μπορεί όλο αυτό να ακούγεται ως φαντασία, αλλά αποκτάει πραγματικές διαστάσεις αν θυμηθούμε πως οι Σουμέριοι ήταν πανάρχαιοι Κρήτες, οπότε ενδεχομένως και οι θεοί τους…

diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου